Family House in the River Valley / Kuba & Pilar architekti

first_imgArchDaily Year: Family House in the River Valley / Kuba & Pilar architekti CopyHouses•Znojmo, Czech Republic Houses Products used in this ProjectSwitchesJUNGLight Switch – LS ZEROClients:Norbert WalterCity:ZnojmoCountry:Czech RepublicMore SpecsLess SpecsSave this picture!© BoysPlayNiceText description provided by the architects. The plot is situated in a gap between family houses that form the banks of the Dyje River. Steep terrain of the plot has the original terrace landscaping with stonewalls. Above the opposite riverbank rises a rock wall; resting on the wall are the Znojmo Castle, the Rotunda of St. Catherine and the Church of St. Nicholas. The surrounding houses are quite diverse; they are mainly family houses or blocks of flats with one or two floors.Save this picture!© BoysPlayNiceSave this picture!Plan – First floorSave this picture!© BoysPlayNiceThe determining elements of the designed house are the shape, profile and orientation of the plot. Its minimal width, large slope and north orientation determine the basic shape parameters of the building. The house is therefore designed on a narrow, rectangle ground plan. It respects the street line on the north side as well as the distance from neighbouring buildings. The house has three floors facing the waterfront side and one floor facing the slope side. The northern part of the house, which faces the waterfront, is sloped, forming a sloping roof, which follows the neighbouring roofs’ shape.Save this picture!© BoysPlayNiceSave this picture!Section – LongitudinalSave this picture!© BoysPlayNiceFrom the opposite, slope side, the roof is flat. The roof is entirely green, optically transitioning into a rising garden above the house. Cut into the green roof are two asymmetrically placed windows of children’s rooms and living space. The eastern wall of the house is extended and recessed. As a result, the illumination of the bedroom and the corridor on the second floor is possible. The main living area is located on the top floor, and it is connected to the outdoor terrace and the garden on the southern side.Save this picture!© BoysPlayNiceThe living space benefits from the absence of partition, which creates two advantages. One, the sunlight floods the room from the southern side, from the garden through the glass wall in the dining area. Two, to the north, it offers impressive views of the valley. It is the beautiful views of the Dyje River valley and the opposite rocky slopes with important historical monuments of Znojmo that are the main strengths of this site. The entrance is situated on the waterfront street. An outdoor staircase takes the residents to the terraces and gardens above the house. On the ground floor, parking for one car is provided in a garage, and there is a mechanical room for a heat pump and a ventilation system too. Next to the entrance, a study with a large window is exposed to the sunlight from the waterfront.Save this picture!© BoysPlayNiceOn the first floor, there is a master bedroom with a private bathroom, a guest room, two children’s rooms, a large bathroom and a room for housework. Inserted in the living space on the second floor is a closed stall with a toilet and a pantry. Kitchen cabinets and a fireplace are partly inbuilt into the stall. The kitchen divides the living space into the northern part with sofas and a fireplace, and a southern part with a dining table and access to the outdoor terrace.Save this picture!© BoysPlayNiceThe load-bearing structure is made of reinforced concrete and steel. On the façade, black aluminium cladding sheets were used. All windows have aluminium frames; the sidewall of the inner staircase is made of profile milk glass. On the green roof, several layers of drainage, filtration and protective films were employed. The house is heated by a geothermal pump and has warm-air ventilation with recuperation.Save this picture!© BoysPlayNiceProject gallerySee allShow lessRenovation of Villa Karma / During the Dinner StudioSelected ProjectsMadrid 0,0 Building / Ruiz Larrea y AsociadosSelected Projects Share ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/953922/family-house-in-the-river-valley-kuba-and-pilar-architekti Clipboard Lead Architects: Photographs Photographs: BoysPlayNice Manufacturers Brands with products used in this architecture project Czech Republic ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/953922/family-house-in-the-river-valley-kuba-and-pilar-architekti Clipboard “COPY” CopyAbout this officeKuba & Pilar architektiOfficeFollow#TagsProjectsBuilt ProjectsSelected ProjectsResidential ArchitectureHousesOn FacebookZnojmoCzech RepublicPublished on January 04, 2021Cite: “Family House in the River Valley / Kuba & Pilar architekti” 03 Jan 2021. ArchDaily. Accessed 10 Jun 2021. ISSN 0719-8884Browse the CatalogSinkshansgroheBathroom Mixers – LogisVinyl Walls3MExterior Vinyl Finish – DI-NOC™ StonePartitionsSkyfoldWhere to Increase Flexibility in SchoolsTiles / Mosaic / GresiteCupa PizarrasVentilated Facade – CUPACLAD UprightGlassLAMILUXGlass Roof PR60ConcreteKrytonCrystalline Waterproofing – KIMSkylightsVELUX CommercialAtrium Longlight Skylights in ExperimentariumMetal PanelsLorin IndustriesAnodized Aluminum – Copper FinishesStonesFranken-SchotterWall Covering & CladdingWindowsRabel Aluminium SystemsMinimal Casement Windows – Rabel 8400 Slim Super Thermal PlusSwingsStudio StirlingHanging Chair – BasketWallcovering / CladdingArrigoni WoodsWood Cladding – AcousticMore products »Save世界上最受欢迎的建筑网站现已推出你的母语版本!想浏览ArchDaily中国吗?是否翻译成中文现有为你所在地区特制的网站?想浏览ArchDaily中国吗?Take me there »✖You’ve started following your first account!Did you know?You’ll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.Go to my stream Products translation missing: en-US.post.svg.material_description Projects 2019 Manufacturers: JUNG, Artemide, BASF, Godelmann, Lamberts, OPTIGREEN, Wicona, Duravit, Gessi Tomáš Pilař, Ladislav Kuba, Norbert Walter “COPY” Architects: Kuba & Pilar architekti Area Area of this architecture project Family House in the River Valley / Kuba & Pilar architektiSave this projectSaveFamily House in the River Valley / Kuba & Pilar architektiSave this picture!© BoysPlayNice+ 35Curated by Paula Pintos Share Area: 186 m² Year Completion year of this architecture project last_img read more