Village Health Works Staff Housing / Louise Braverman

first_imgShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/584768/village-health-works-staff-housing-louise-braverman-2 Clipboard Architects: Louise Braverman Area Area of this architecture project Year: Burundi Projects ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/584768/village-health-works-staff-housing-louise-braverman-2 Clipboard “COPY” Healthcare Architecture “COPY” CopyHealthcare Architecture, Housing•Mugara, Burundi CopyAbout this officeLouise BravermanOfficeFollowProductsSteelBrick#TagsProjectsBuilt ProjectsSelected ProjectsHealthcare ArchitectureResidential ArchitectureHousingMugaraHousingHealthcare ArchitectureResidentialBurundiPublished on January 09, 2015Cite: “Village Health Works Staff Housing / Louise Braverman” 09 Jan 2015. ArchDaily. Accessed 11 Jun 2021. ISSN 0719-8884Read commentsBrowse the CatalogVentilated / Double Skin FacadeTechnowoodProfile Façade SystemGlassMitrexSolar PanelsMetal PanelsAurubisCopper Alloy: Nordic RoyalFiber Cements / CementsEQUITONEFiber Cement Facade Panel PicturaCultural / PatrimonialIsland Exterior FabricatorsSeptember 11th Memorial Museum Envelope SystemConcreteKrytonSmart ConcreteSignage / Display SystemsGoppionDisplay Case – B-ClassMetal PanelsLorin IndustriesAnodized Aluminum – Stainless Steel FinishesWoodStructureCraftEngineering – Mass TimberWindowspanoramah!®ah!38 – FlexibilityChairsSellexChair – IrinaBathroom FurnitureKaleBathroom Cabinets – ZeroMore products »Read commentsSave世界上最受欢迎的建筑网站现已推出你的母语版本!想浏览ArchDaily中国吗?是否翻译成中文现有为你所在地区特制的网站?想浏览ArchDaily中国吗?Take me there »✖You’ve started following your first account!Did you know?You’ll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.Go to my stream Area: 6000 ft² Area: 6000 ft² Year Completion year of this architecture project Save this picture!© Iwan Baan+ 12 Share 2013 Village Health Works Staff Housing / Louise Braverman Photographs Village Health Works Staff Housing / Louise BravermanSave this projectSaveVillage Health Works Staff Housing / Louise Braverman Year: 2013 photographs: Iwan BaanPhotographs: Iwan Baan Design Team:John Gillham, Jing LiuStructural Engineer:Liam O’Hanlon Engineering, PCPlumbing Engineer:Plus Group Consulting EngineersConstruction Management:Curtis Bertrand, Roy Greenwald, Matt Krupanski, Astere NiyonkuruGlobal Procurement:Gam Kagan ProcurementDrawings:Louise BravermanArchitect In Charge:Louise BravermanCity:MugaraCountry:BurundiMore SpecsLess SpecsSave this picture!© Iwan BaanRecommended ProductsTiles / Mosaic / GresiteApavisaFloor Tiles – MetalPorcelain StonewareGrespaniaPorcelain Tiles – Icon BricksSkylightsVELUX CommercialModular Skylights – Atrium Longlight / RidgelightText description provided by the architects. Embedded in mountainside of the rural village of Kigutu, the 18-bed Village Health Works Staff Housing is a romance between East African elemental aesthetics and inventive off-the grid sustainability. Cutting a skewed line in the terrain, the 6000 square foot dormitory captures breathtaking mountain views. Currently rebuilding after many years of horrific civil strife, the villagers hope that this housing will create a model for the sustainable future of both the community and the country.Save this picture!First Floor PlanPorous PorchesTo encourage the Kigutu outdoor communal culture, the oversized public porch doors seamlessly connect inside and out, welcoming all who enter. Similarly the private sleeping rooms, each with its own personal vividly colored entry porch, echo this semi-permeable sensibility. The porosity of the porches encourages sociability, enhances airflow into the adjacent sleeping rooms, and frames magnificent unobstructed transverse views of the landscape.Save this picture!© Iwan BaanSustainable StrategiesThe same elemental design moves that establish its aesthetics will also advance its sustainability. Since Kigutu is 100% off the municipal grid, a nearby solar array and local solar water heaters exclusively power the housing. Save this picture!© Iwan BaanSited partially below grade, the location of the building both reduced excavation costs and takes advantage of the earth’s natural insulation for temperature control. Eliminating the need for air conditioning, the personal porches create three-sided natural ventilation within the bedrooms. The location of the window openings also creates a natural stack effect that amplifies the airflow.Save this picture!© Iwan BaanThe extended roof overhangs provide solar protection to optimize the use of natural daylight, while French drains distribute runoff rainwater for irrigation. Yet the greatest efficiency is the human efficiency. The villagers, using local bricks, manually built the housing, eliminating the need for fuel consuming machines and creating transferrable job training skills for members of the entire Kigutu community.Save this picture!Second Floor PlanProject gallerySee allShow lessRed Square Tolerance Pavilion Competition Winners UnveiledArchitecture NewsJardins House / CR2 ArquiteturaSelected ProjectsProject locationAddress:Mugara, BurundiLocation to be used only as a reference. It could indicate city/country but not exact address. Share ArchDailylast_img read more